کد خبر: ۱۱۲۰۷۷
۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۳

معمولا در بازار سرمایه حمایت از سهم هایی اتفاق می افتد که مسئولین با آن ها خاطره دارند

دکتری اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه:اظهار نظرها و صحبت های گذشته مسئولان در مورد بازار سرمایه ناشی از بی سوادی و ذی نفع بودن آن هاست.
دکتر سید پرویز جلیلی، دکتری اقتصادمالی و عضو هیئت علمی دانشگاه در گفتگو با  خبرنگار نبض بازار اظهار داشت: مدیران دولتی در مملکت ما ابتدا سیایت مدار یا مدیر ارشد شده اند و سپس  به دنبال تحصیلات آکادمیک رفته اند و این افراد به خاطر  یک اسم رسم نیاز به مدرک داشته اند پس اظهار نظر اینگونه افراد درباره بازار بورس بخاطر بی سوادی و ناچاری می باشد.
دکتر سید پرویز جلیلی، دکتری اقتصادمالی و عضو هیئت علمی دانشگاه در گفتگو با  خبرنگار نبض بازار اظهار داشت: مدیران دولتی در مملکت ما ابتدا سیاست مدار یا مدیر ارشد شده اند و سپس  به دنبال تحصیلات آکادمیک رفته اند و این افراد به خاطر  یک اسم رسم نیاز به مدرک داشته اند پس اظهار نظر اینگونه افراد درباره بازار بورس بخاطر بی سوادی و ناچاری می باشد.

 

 

وی ادامه داد: به هر حال خیلی تفاوت وجود دارد بین مدیرانی که اول مدرک دکتری گرفته و متخصص شده اند سپس مدیر یا سیاست مدار شده اند با مدیرانی که در 50 یا 40 سالگی فقط بخاطر نام دکتر مدرک گرفته اند

 

 

عصو هیئت علمی دانشگاه در پاسخ به این سوال که صحبت های گذشته  مسئولان چه تاثیری در روند بازار سرمایه داشته است، گفت: ذی نفوذ بودن و سهامدار بودن و یا هیئت مدیره بودن در یک شرکت باعث شده تا با صحبت هایی که در رسانه ها انجام می دهند باعث سود بیشتر یا نقد شدن سهام های خود در بازار سرمایه  شوند.

 

 

پرویز جلیلی: سازمان بورس چرا فقط 20 نماد بازار را حمایت می کند ؟ مگر بازار سرمایه 600 نماد ندارد؟ چرا صندوق توسعه ملی فقط از آن 20 نماد  حمایت می کند؟ شاید مدیران در آن 20 شرکت هیئت مدیره یا سهام دار هستند. معمولا حمایت از سهم هایی اتفاق می افتد که مسئولین با آن ها خاطره دارند. چرا از سهام های بنیادی کوچک حمایت نمی شود ؟باید در مورد پول صندوق توسعه ملی شفاف سازی صورت بگیرد تا مردم متوجه شوند در کدام یکی از نمادها تزریق پول صورت گرفته است و این تزریق براساس چه الگوریتمی  است؟

 

 

ایشان در ادامه :البته مردم هم در مورد بازار سرمایه به تحلیل های یک استاد دانشگاه توجه نمی کنند و تحلیل مشاور رئیس جمهور را ارزشمند می دانند که این فرد دارای رانت و اطلاعات است.

 

 

جلیلی: شفافیت اطلاعات بحث بعدی است که بازار شدیدا از نشت اطلاعات رنج می برد . سهام هایی مانند رانفور،  خمحور،  خدیزل ، قنیشا،  قشیر و زبینا و... همه این سهم ها 1000 تا 500 درصد افزایش سرمایه داشته اند چرا باید قفل در صف فروش باشند؟ در بازار بورس ایران اینگونه شده است که با شایعه خرید اتفاق می افتد و با خبر فروخته می شود

 

 

او در مورد تبلیغات گسترده برای خرید صندوق های پالایشی که قبل از بازگشایی صورت گرفته بود اظهار داشت: از حمایت واعظی به حمایت تخم مرغی رسیده ایم ! امروز باید صداو سیما پاسخگوی این تبلیغات باشد با چه استدلالی از کارشناس هایی که مدرک تحصیلی و تخصصی ندارند در صدا و سیما صحبت می کنند در صورتی که از هیئت علمی های دانشگاه مصاحبه ایی در صدا و سیما صورت نگرفته!  فردی که در تریبون ملی تارگت 8 میلیونی به بازار سرمایه داده باید پاسخگو باشد من ریشه این مشکلات را در بی اعتمادی مردم نسبت به نهاد های دولتی می دانم. دیگر مردم درباره بازار بورس اعتمادی  به صدا و سیما ندارند و به کانال های تلگرامی و اینستاگرامی اعتماد کرده اند.

 

 

وی ادامه داد: دارا یکم مشکلی نداشت و کسی که سهام دار بود می توانست در قیمت خوبی بفروشد .اما پالایشی یکم را خیلی از اساتید بازار اعلام کردند که نخرید چون مشخص بود شپنا زمانی که 28 اسفند 500 تومان است و 1 خرداد به 5500تومان رسید خب نباید سهم این شرکت را خرید و طبیعی است. در واقع این یک سرقت سازمان یافته بوده است.

 

 

جلیلی اظهار داشت:مثبت های اخیر این صندوق بخاطر این بوده تا مردم سر ب سر بشوند و بفروشند و پول شان را خارج کنند. سالی که نکوست از بهارش پیداست زمانی که وزیر اقتصاد و وزیر نفت و رئیس سازمان خصوصی سازی، در مورد پالایشی های که برا خود ملت است به اندازه 2 ماه بخاطر عرضه اش بحث و جدل صورت گرفت و رئیس سازمان خصوصی سازی اخراج شد، سهام دار باید در آن موقع باید باهوش تر عمل می کرد و متوجه میشد که پشت این قضایا داستانی است. و این ریزش های پالایشی یکم از آنجا آب می خورد.

 

 

او در مورد آینده بازار بورس گفت: بازار بورس تا زمانی که نرخ ارز بالای 23 هزار تومان است می شود امید داشت اما دلار اگر ریزش داشته باشد کسی نمی تواند جلودار بازار باشد روزانه 600 ، 700  و 1000 میلیارد خروج پول حقیقی است. حقوقی ها دیگر پولی برای خرید ندارند و اگر همینطور بازار ریزش داشته باشد آنها هم سهام خود را خواهند فروخت تا الان 60 الی 70 هزار میلیارد پول در حقوقی ها موجود است. در تابستان 100 هزار میلیارد تومن سهم فروخته شد و  25 هزار میلیارد دوباره خریداری کرده اند.

 

 

شک نکنید 20 الی 30 هزار میلیارد تومان از پرتفوی حقوقی ها خارج شده است . نهایتا شرکت های حقوقی 20 هزار میلیارد تا انتخابات می توانند خرید انجام دهند  که این مقدار نمی تواند بازار را سرپا نگه دارد

 

 

پرویز جلیلی اظهار داشت :شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت غیر مستقیم هستند را مشاهده کنید که 100 میلیون صف فروش تشکیل داده اند و من پیش بینی م این هست که 4 تا 5 سال آینده این شرکت ها صف فروش هستند! حجم مبنا این شرکت ها 50 میلون است که روزانه 100 میلیون صف فروش دارند.کسی سرمایه گذاری می کند که درآمدش از هزینه اش بیشتر باشد( در واقع پس انداز داشته باشد) این اصول بازار سرمایه و سرمایه گذاری است.

 

 

وی در پایان با اشاره به هایک نویسنده کتاب راه بردگی که بنیان گذار مکتب اتریشی است، گفت: هرچه قدر دولت ها قدرتمند باشند مردم فقیرتر می شوند چون دولت یک دست درازی دارد برای گرفتن و یک دست کوتاه برای دادن!

 

 

برای عضویت در کانال نبض بازار کلیک کنید

اخبار پیشنهادی