کد خبر: ۱۴۲۶۰۱
۲۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۷

نمادهای جام جهانی فوتبال از ادوار گذشته تا کنون

در تمام ادوار جام جهانی از لوگو یا عروسک‌هایی رونمایی می شود که غالبا ریشه در تاریخ، جغرافیا و فرهنگ آن کشور دارند و به عنوان نماد کشور میزبان معرفی می گردند.
نمادهای جام جهانی فوتبال از ادوار گذشته تا کنون

به گزارش نبض بازار، جام جهانی از سال ۱۹۳۰ با ۱۶ تیم حاضر در مسابقات به میزبانی اروگوئه برگزار شد. در دوره‌های ابتدایی جام جهانی، تنها یک پوستر به عنوان نماد بازی‌ها منتشر می‌شد و خبری از نماد یا عروسک نبود در دوره ۱۹۴۲ و ۱۹۴۶ نیز به دلیل جنگ جهانی دوم این مسابقات برگزار نشد.

نمادهای جام جهانی فوتبال از ادوار گذشته تا کنون

اما از سال ۱۹۶۶ به میزبانی انگلیس تا کنون نمادی ویژه برای هر یک از دوره‌های این مسابقات طراحی گردیده است. نماد آن دوره یک شیر به نام ویلی بود که پرچم بریتانیا را بر تن داشت.

در سال ۱۹۷۰ به میزبانی مکزیک، پسرکی به نام خوانیتو که لباس ورزشی بر تن داشت و یک کلاه مکزیکی بزرگ بر سر.  

در جام جهانی ۱۹۷۴ آلمان دو پسربچه به نام‌های تیپ و تاپ بودند که پوست‌شان سفید بود و لپ‌های سرخشان می‌درخشید. روی پیراهن یکی از آن‌ها واژه WM (مخفف جام جهانی به زبان آلمانی) و روی پیراهن دیگری عدد ۷۴ نوشته شده بود.  

نماد جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین نیز مانند دوره‌های پیشین یک پسربچه بود، این بار به نام گائوچیتو که پیراهن تیم ملی فوتبال آرژانتین را بر تن داشت و حتی توپ او نیز به رنگ پرچم آرژانتین (سفید و آبی) بود.

در جام جهانی ۱۹۸۲ اسپانیا برای نخستین بار نه یک حیوان و نه یک انسان بلکه یک میوه به عنوان نماد بازی‌ها انتخاب شد: پرتقالی به نام نارنخیتو که پیراهن تیم ملی فوتبال اسپانیا را بر تن داشت.  

نماد جام جهانی ۱۹۸۶ مکزیک شخصیتی کارتونی و ترکیبی بود از یک فلفل سبز به ظاهر تند و تیز که نه تنها کلاه مکزیکی بر سر داشت، بلکه سبیل‌کلفت هم بود.  

نماد جام جهانی فوتبال ۱۹۹۰ ایتالیا که چائو (Ciao) نام داشت، یک سمبل ساد‌ه‌ی گرافیکی به شکل بدن انسان بود که به جای سر توپ داشت و از قطعات منظم هندسی با رنگ‌های پرچم ایتالیا (سبز و سفید و قرمز) تشکیل شده بود.

در جام جهانی ۱۹۹۴ آمریکا نمادی به نام استرایکر بود که سگی پا به توپ بود که پیراهن تیم ملی فوتبال آمریکا را بر تن داشت و لبخندی ملیح بر لب.

در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه نیز باز هم جانوران حرف اول را زدند. سمبل آن دوره از مسابقات خروسی خوش‌خنده و کاکل‌قرمز به نام فوتیکس بود که کفش فوتبال به پا کرده بود و یک توپ فوتبال هم در دست داشت.

در سال ۲۰۰۲ کره و ژاپن که مسابقات جام جهانی برای نخستین بار در قاره آسیا برگزار شد. نماد‌های آن دوره که شخصیت‌هایی کامپیوتری بودند، اتو، کاز و نیک نام داشتند و بی‌شباهت به موجودات فضایی نبودند.

در جام جهانی ۲۰۰۶ که آلمان برای دومین بار میزبانی را برعهده داشتند، بار دیگر یک شیر به عنوان نماد قدم به گود گذاشت: گولئوی ششم که یک دوست کوچولو نیز به همراه داشت: توپی سخنگو به نام "پیله".  

در سال ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی نماد یک یوزپلنگ بود که زاکومی نام داشت. زاکومی نیز مانند نماد‌های دوره‌های پیشین به یک توپ فوتبال مجهز بود.

جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل آرمادیلو که حیوانی در معرض انقراض در برزیل محسوب می‌شود به عنوان نماد بازی‌ها برگزیده شده بود. این آرمادیلو، فولکو نام داشت.

در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه باز هم یک حیوان به نام زابی‌واکا که یک گرگ بود به عنوان نماد بازی‌ها معرفی شد معنی این نام روسی (کسی که برنده می‌شود) نام داشت.

در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر نیز لعیب به عنوان نماد بازی‌ها معرفی شده است لعیب کلمه‌ای عربی به معنای (بازیکن واقعا ماهر است) این نماد که پرواز می‌کند بسیار سرگرم کننده و بازیگوش است و ببینیم این نماد نیز مانند نماد‌های ادوار گذشته باعث شانس قطر در جام جهانی می‌شود یا خیر

اخبار پیشنهادی