کد خبر: ۱۳۹۸۷۷
۰۳ مهر ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۰

اغتشاشات اخیر چقدر خسارت به اموال عمومی وارد کرد؟

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی از تخریب ۲۱۹ دستگاه خودپرداز، به آتش کشیدن ۱۱ شعبه بانک و گزارش سرقت از ۲ شعبه در اغتشاشات اخیر خبر داد.
اغتشاشات اخیر چقدر خسارت به اموال عمومی وارد کرد؟

به گزارش نبض بازار، مرگ مهسا امینی به یکی از چالش‌برانگیز اتفاقات اخیر در سطح کشور تبدیل و نظرات مختلف در این باره ارائه شد. اما این اتفاق به همین جا ختم نشد و بعضی بهانه دستشان آمد تا مرگ این دختر ۲۲ ساله را ابزاری برای تخریب اموال عمومی و بیت‌المال قرار دهند.

اتفاقات و اخبار مربوط به اعتراضات و تجمع‌ها را به منظور آگاهی و اطلاع مردم مرور می‌کند.

صداوسیما: تاکنون ۱۷ نفر در اعتراضات به خاطر فوت مهسا امینی، جان باخته اند.

شبکه خبر صداوسیما در زیرنویسی با اشاره به اعتراضات چند روز اخیر به خاطر ماجرای فوت مهسا امینی، اعلام کرد که «بر اساس آمار غیررسمی در چند روز اخیر ۱۷ نفر از معترضان، رهگذران و ماموران جان باخته اند.»

شبکه خبر صداوسیما در زیرنویسی اعلام کرد که در اعتراضات چند روز اخیر به خاطر ماجرای فوت مهسا امینی، ۱۷ نفر جان باخته اند.

شبکه خبر در این زیرنویس بر «غیررسمی» بودن این آمار تاکید کرده و نوشته است: «بر اساس آمار غیررسمی در چند روز اخیر متاسفانه ۱۷ نفر از معترضان، رهگذران و ماموران جان باخته اند.»

در این ادامه این زیرنویس هم تاکید شده است که «آمار رسمی را مسئولان مربوطه اعلام خواهند کرد.»

شهادت ۴ نفر به دست اغتشاشگران

چهار نفر در تبریز، مشهد، قزوین و سمنان و یک مامور انتظامی در آمل شب گذشته (۳۱ شهریورماه ۱۴۰۱) به دست اغتشاشگران به شهادت رسیدند.

 

اغتشاشات اخیر چقدر خسارت به اموال عمومی وارد کرد؟

جوکر‌ها در تهران به دنبال چه می‌گردند؟ / آسیب‌شناسی اراذل و اوباش روی پل پارک‌وی!

مشرق نیوز نیز در گزارشی آورد که شیب سوگواری برای مهسا امینی با رادیکال شدن فضا به سمت اغتشاش و آشوب‌های خیابانی تغییر جهت داده است، اگر تا همین دیروز تعداد دختر و پسر نوجوان با دادن چند شعار ساختارشکنانه سعی در بر هم زدن نظم عمومی بودند، حالا با خرج شدن آن‌ها از صحنه اراذل‌واوباش صحنه را در دست گرفته و معدود افراد را به‌سوی شورش‌های کور، آسیب به اموال مردم و هرج‌ومرج شهری هدایت می‌کنند.

هدف این اوباش خیابانی آن است که به‌تدریج فضا متشنج شده و اعتراض به سمت راهزنی، سرقت و قتل‌های مرموز هدایت شود. آنچه در شب گذشته در تهران و تعداد محدودی از شهر‌ها روی داد نمایانگر آن است که به طرز قابل‌لمسی جنس آشوب سازی‌ها تغییر کرده و از مدل سانتی ماتالیستی در برخی نقاط در مرکز و بالای شهر به‌سوی تخریب گری تغییر کرده است.

این تغییر مسیر البته برخی نوجوانان هیجانی را نیز با خود همراه ساخته و آن‌ها را با دسته اوباش هم مسیر کرده است. بررسی‌های میدانی نشان از آن دارد که عوامل آشوب با الگوسازی‌های ملیشیایی برای برخی افراد حاضر در میدان آن‌ها را به‌سوی تخریب اموال عمومی تشویق کرده و پس از عبور موج اول؛ دسته اغتشاش‌گران سازمان‌یافته و آموزش‌دیده به صحنه آمده و با آتش زدن سطل آشغال‌ها، درگیری با پلیس؛ توهین به پرچم مقدس کشورمان و نیز عملیات روسری تکانی در شهر موج شکل‌گرفته را به مناطق دیگر هدایت می‌کنند.

بررسی فراخوان‌های صورت گرفته نشان می‌دهند که عملیات «فتح خیابان» توسط سرویس‌های اطلاعاتی در خارج از مرز کدگذاری شده و توسط عوامل آموزش‌دیده در داخل بارگذاری و درنهایت توسط اراذل‌واوباش و برخی دسته‌های تحریک‌شده اجرایی می‌شود.

اغتشاشات اخیر چقدر خسارت به اموال عمومی وارد کرد؟

تخریب ۲۱۹ دستگاه خودپرداز توسط اغتشاشگران

علیرضا قیطاسی دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی در گفتگو با فارس، با اشاره به آسیب‌های وارد شده به شعب بانک‌ها و تخریب اموال عمومی در اغتشاشات اخیر توسط اغتشاشگران، اظهار کرد: اغتشاشگران شیشه‌های ۲۴۰ شعبه در سراسر کشور را شکستند، همچنین ۶ شعبه در استان‌های خراسان شمالی و ایلام با تخریب ۹۰ درصدی و ۶ شعبه بانک نیز با تخریب ۶۰ تا ۸۰ درصدی مواجه شد‌ند.

قیطاسی ادامه داد: اغتشاشگران دستگاه‌های خودپرداز ۲۱۹ شعبه بانک را تخریب کردند، همچنین ۱۳۴ دستگاه دوربین نصب شده در بیرون از بانک‌ها به صورت کامل از بین رفته‌اند.

اغتشاشگران ۱۱ شعبه بانک را به آتش کشیدند

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی تصریح کرد: اغتشاشگران ۱۱ شعبه بانک را به آتش کشیدند و گزارش سرقت از ۲ شعبه نیز برای بررسی‌های بیشتر به مراجع ذی صلاح ارسال شده است.

وی با بیان اینکه تابلوی ۱۰ بانک به صورت کامل از بین رفته است، افزود: بانک‌ها به عنوان اموال عمومی در اغتشاشات اخیر صدمه زیادی دیده‌اند و این مساله موجب از بین رفتن حقوق عامه مردم خواهد شد.

قیطاسی با اشاره به هزینه‌های سنگین تعمیر و بازگشت این شعب به نظام بانکی کشور تصریح کرد: هنوز برآوردی از میزان خسارت به سیستم بانکی کشور ارائه نشده است، ولی هر میزان خسارتی که بانک‌ها زده شود یعنی اموال عموم مردم دچار آسیب شده است.

جوکر‌ها به صحنه می‌آیند!

سرویس‌های اطلاعاتی کشور‌های غربی از ترفند‌های متعددی برای بحران‌سازی و آشوب‌آفرینی در یک استفاده می‌کنند. یکی از مدل‌های مرسوم به‌کارگیری خشونت و بزرگ‌نمایی، کُشته‌سازی و قهرمان‌سازی است که هرکدام در مرحله خاص خود به بحرانی کردن اوضاع کمک می‌کنند، اما نهایتاً آنچه برای استفاده از اغتشاشگران ضرورت دارد، معرفی نمادی است که بتواند میان آن‌ها اتحاد ایجاد کند. این ترفند‌ها تاکنون بار‌ها توسط آمریکایی‌ها در ایران آزمایش شده است و آخرین مورد از این آزمون‌های شکست‌خورده در اغتشاشات بنزینی در سال ۹۸ بود که به‌سرعت به خشونت کشیده شد و اگرچه نتیجه مطلوب آمریکایی‌ها را به دست نداد، اما متأسفانه صدمات جانی و مالی به کشور وارد کرد.

اغتشاشات اخیر چقدر خسارت به اموال عمومی وارد کرد؟

در مدل اغتشاشات اخیر در تهران نیز جوکر‌ها این بار با هویت اراذل‌واوباش درصحنه حاضرشده و دست به تخریب دست جمعی می‌زنند، هدف آن است که با افزایش خشونت فضا رادیکال‌تر شده و هزینه اقدام علیه این گروهک‌ها بالاتر برود! به‌زودی مردم با عمل انقلابی بساط اخلال در خیابان را جمع خواهند کرد.

نویسنده : زهرا پاک زاد

اخبار پیشنهادی