کد خبر: ۱۳۸۸۴۲
۱۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰

ممنوعیت صادرات برنج/کاهش قیمت برنج با عرضه انبوه

دبیرکل بنکداران مواد غذایی از ممنوعیت صادرات برنج برای حفظ تعادل در بازار داخلی خبر داد.
ممنوعیت صادرات برنج/کاهش قیمت برنج با عرضه انبوه

به گزارش نبض بازار، برنج یکی از محصولات پرحاشیه در طول دست‌کم دو سال‌اخیر بوده است. به این دلیل که قیمت آن به شکلی بوده که باعث دورشدن مصرف‌کننده از آن شده و تلاش سازمان‌های مختلف نیز برای مهار آن بار‌ها با شکست مواجه شده است. حالا برخی خبر‌ها حکایت از کاهش قیمت انواع برنج ایرانی دارد.

قیمت برنج ایرانی در سال‌زراعی جاری با آغاز فصل برداشت و به واسطه افزایش ۳۰‌درصدی تولید، کاهش چشمگیری یافت.

بررسی‌های میدانی از سطح بازار و اظهار نظر مسئولان وزارت جهاد خبر از کاهش قیمت برنج ایرانی می‌دهد که طبق گفته دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی قیمت برنج ایرانی ۴۰ درصد و خارجی ۱۵ درصد کاهش یافته به طوریکه نرخ هر کیلو طارم‌گیلان به ۸۲ هزار تومان، هاشمی ۷۲ هزار تومان، فجر ۴۲ و ندا ۳۲ هزار تومان رسیده است.

در این رابطه، قاسمعلی حسنی دبیرکل بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه امسال افزایش قیمت برنج ایرانی در یکصد سال اخیر بی سابقه و غیرمنطقی، غیر قانونی و سودجو گرانه بوده است، اظهار کرد: ظرف یک سال گذشته ما نه برنج کم داشتیم و نه انبار‌های ما خالی بود، همین الان برنج‌های کهنه در انبار‌های تهران و شهرستان‌ها و حتی در شمال موجود است، ولی ما هر سال یک بخشنامه‌ای داشتیم که بلای جان بعضی از کالا‌ها شده بود. از یک مرداد تا یک دی ماه برای حمایت است از کشاورز ایرانی ورود برنج خارجی ممنوع بود و این پنج ماهه فرصتی بود برای سودجویی و ثروت اندوزی بعضی ها، با درخواست‌هایی که از دولت کردیم و آن‌ها هم قبول کردند امسال چیزی به عنوان قطع شدن واردات برنج نداریم و واردات برنج کماکان ادامه پیدا می‌کند. از طرفی دیگر با توجه به بارش‌های اخیر و بر اساس گزارش‌هایی که به ما دادند امسال انشاالله ۳۰ درصد افزایش تولید برنج داخلی را داریم، پس آزاد شدن واردات برنج خارجی و بودن برنج‌های پارسال در انبار‌ها و تولید ۳۰ درصد بیشتر برنج داخلی و افت تقاضا و مجموعه‌ای از عوامل باعث شده که برنج ایرانی در شهر‌های شمالی قیمت‌هایی که به ما دادند کاهش قیمت ۴۰ درصدی را تجربه کند.

وی خاطرنشان کرد: قیمت‌های فعلی در بازار ناشی از مقاومت فروشندگان به دلیل خرید‌های قبلی با قیمت بالا است و به مرور زمان شاهد تعادل در بازار برنج خواهیم بود.

حسنی یادآور شد: حدود ۶ میلیون ایرانی در بیش از ۶۰ کشور جهان ساکن هستند که مایل به خرید و استفاده از برنج مرغوب ایرانی هستند، اما با توجه به سیاست دولت برای متعادل نگه داشتن بازار داخلی فعلا صادرات برنج ایرانی ممنوع است، اما از دولت تقاضا کرده ایم برای حمایت از کشاورز داخلی اجازه صادرات برنج داده شود تا هم کشاورز ایرانی متضرر نشود و هم بازار‌های جهانی را در اختیار داشته باشیم.

دبیرکل بنکداران مواد غذایی در پایان افزود: فعلاً صادرات ممنوع است. با توجه به آغاز فصل برداشت در بخش حبوبات، برنج و سایر مواد غذایی، کاهش قیمت‌های جهانی و امیدوار بودن به بحث برجام، انتظار داریم با تقویت پول ملی، روز‌های خوب در پیش باشد و شاهد کاهش قیمت در حوزه مواد غذایی باشیم.

عرضه انبوه محصول، برنج را ارزان کرد

در ادامه نیز احمد اشراقی نایب رئیس‌انجمن برنج اظهار کرد: طبق روال همه ساله در فصل برداشت، قیمت برنج به سبب عرضه انبوه محصول روبه کاهش است و مجدد از مهر و آبان به سبب هزینه انبارداری، سرمایه در گردش شیب ملایمی می‌گیرد.

وی ادامه داد: سال گذشته قیمت برنج بی حساب و کتاب ۳ برابر افزایش یافت که همین امر موجب شده تا کشاورز رغبت چندانی به فروش نداشته باشد و در نتیجه روند نزولی قیمت نسبت به سنوات گذشته کندتر است.

اشراقی اذعان کرد: کاهش کنونی قیمت برنج هیچ ارتباطی به رفع ممنوعیت واردات ندارد و طبق روال معمول در ابتدای فصل این امر اتفاق می‌افتد.

این مقام مسئول گفت: با توجه به آنکه داد و ستد‌ها راکد است، الان نمی‌توان درصدی برای کاهش قیمت اعلام کرد و در هفته‌های آتی بهتر می‌توان راجع به این موضوع اظهار نظر کرد.

بنابر گفته نایب رئیس انجمن برنج امسال با افزایش حدود ۲۰ درصدی تولید به ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن می‌رسد.

نویسنده : زهرا پاک زاد

اخبار پیشنهادی