کد خبر: ۱۳۶۸۱۹
۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۷
عضو سندیکای شرکت‌های ساختمانی در گفتگو با نبض بازار مطرح کرد؛

پیش‌بینی وضعیت قیمتی فاجعه‌بار در بازار مسکن

عضو سندیکای شرکت‌های ساختمانی با تاکید بر پیش‌بینی رشد قیمت و وضعیت قیمتی فاجعه‌بار در بازار مسکن، اظهار کرد: رکود ۸ ساله ساخت و ساز مسکن در کشور، عرضه را به شدت کاهش داده و پیش‌بینی روز‌هایی بدتر و رشد قیمتی برای این بازار طبیعی است.
پیش‌بینی وضعیت قیمتی فاجعه‌بار در بازار مسکن

منوچهر ملکیانی‌فرد در گفتگو با نبض بازار با بیان اینکه قیمت زمین یکی از عوامل مهم در افزایش قیمت مسکن است، اظهار کرد: تازه‌‌ترین روایت رسمی مرکز آمار ایران از تیراژ ساخت مسکن در کشور، نشان می‌دهد رکود بازار ساخت‌وساز در شهرها در سال گذشته، ۸ ساله شده است و کاهش ساخت و ساز بر قیمت مسکن تاثیرات منفی به دنبال خواهد داشت.

قیمت بالای مسکن و زمین در کلانشهر تهران 


وی ادامه داد: قیمت زمین در کلانشهری مانند تهران بسیار بالا بوده و تقریبا جزو گران‌ترین شهر‌های جهان در مقایسه با وضعیت اقتصادی کشور است.

وی در تشریح دلایل کاهش ساخت و ساز مسکن اظهار کرد: آماده‌سازی زمین به معنای ایجاد زیرساخت‌هایی مانند آب، برق، گاز و امکانات شهری است، اما توسعه زیرساخت‌ها مدت‌های طولانی است که متوقف است. به طور مثال در شهری مانند تهران یا سایر شهر‌های بزرگ ساختمان‌های قدیمی تخریب و ساختمان‌های بیشتر و جدیدتر ساخته می‌شود این بدان معنا است که اماده‌سازی زمین در کلانشهر‌ها اندک است.

تردید سازندگان برای ساخت مسکن


عضو سندیکای شرکت‌های ساختمانی قیمت مصالح را عامل دوم در گرانی مسکن دانست و افزود: قیمت مصالح به ویژه در بخش تاسیسات ساختمان به صورت روزانه در حال تغییر است که این شرایط در کنار غیراستانداردبودن مصالح تولید داخلی و در برخی موارد وارداتی به تردید سازندگان برای ساخت و ساز افزوده است.

بی‌توجهی سازمان استاندارد به کیفیت پایین مصالح ساختمانی


وی ادامه داد: بی‌توجهی سازمان‌های ناظری مانند سازمان ملی استاندارد به کیفیت نازل مصالح ساختمانی روز به روز در حال افزایش است و در حالی که کیفیت دائما در حال کاهش است قیمت‌ها چه در بحث مصالح و چه در بحث تاسیسات روز به روز در حال افزایش است.


ملکیانی‌فرد با بیان اینکه برخی سازندگان نیز به اصول مهندسی ساخت ناآشنا یا بی‌توجه هستند، اظهار کرد: این بی‌توجهی موجب استفاده از مصالح نامرغوب و ایجاد فاجعه در آینده خواهد شد.

وضعیت قیمتی در بخش مسکن روز به روز اسفناک‌تر خواهد شد


عضو سندیکای شرکت‌های ساختمانی با بیان اینکه افزایش دستمزد‌ها در بخش ساخت و ساز نیز یکی دیگر از عواملی است که موجب بی‌میلی سازندگان به ساخت مسکن و کاهش در بخش عرضه شده است، تصریح کرد: اگرچه افزایش ۵۷ درصدی دستمزد‌ها در مقایسه با تورم نزدیک به ۸۰ درصدی در کشور ناچیز است، اما اینگونه افزایش‌های جهشی موجب افزایش شدید در هزینه‌های تمام‌شده تولید مسکن خواهد شد. اکنون نرخ خدمات در بخش مسکن از قاعده خارج شده است و باید گفت وضعیت قیمتی در بخش مسکن روز به روز اسفناک‌تر خواهد شد.


وی عنوان کرد:‌مسکن در ایران تبدیل به کالای سرمایه‌ای شده در حالی که در همه جای دنیا در شرایط عادی و نرمال کالای مصرفی است. بنابراین سوداگری در بخش مسکن به نابسامانی در این بازار دامن زده و باید گفت که سوداگری در این بخش بیش از سایر بازار‌ها بوده است.


ملکیانی‌فرد تصریح کرد: مجموعه این شرایط موجب شده است تا در کنار رکود ۸ ساله ساخت و ساز مسکن در کشور که عرضه را به شدت کاهش داده است پیش‌بینی روز‌هایی بدتر را برای این بازار طبیعی بدانیم. دولت باید جامع‌نگر باشد، اما این جامعیت در بخش مسکن دیده نمی‌شود.

نهضت ملی مسکن؛ طرحی شعاری که مشکلات مسکن را درمان نمی‌کند


وی درباره دلایل ناکامی در طرح نهضت ملی مسکن که عرضه سالانه یک میلیون واحد مسکونی را هدف گرفته است، اظهارکرد:‌ این طرح شعاری است و در مرحله شعار نیز باقی خواهد ماند. دولت مسکن‌ساز خوبی نیست و باید امکانات، آماده‌سازی و شرایط را به گونه‌ای انجام دهد که مردم و بخش خصوصی خود کار ساخت و ساز را انجام دهند.


عضو سندیکای شرکت‌های ساختمانی با اشاره به تجربه ساخت مسکن مهر این طرح را خیانت به منابع کشور دانست و خاطرنشان کرد: ساخت مسکن جدید باید در اتصال به قطب‌های اقتصادی و تجاری و مراکز تولیدی و اشتغال در کشور باشد. تصمیم‌های مقطعی و غلط تنها کارکرد‌های انتخاباتی دارند و طرح‌های اصولی نیستند.


وی اضافه کرد: شهرک غرب الگویی مناسب در ساخت مسکن است. در این منطقه ابتدا زمین‌ها آماده شده زیرساخت‌ها به آنجا هدایت شد و حتی فاضلاب‌ها آماده‌سازی و پس از آن کار ساخت در این بخش از تهران آغاز شد.به هرفردی که تمایل به خرید داشت کد اگو ارایه می‌شد و خریدار می‌دانست که حتی فاضلاب واحد خریداری‌شده باید به سطح فاضلاب متصل شود. به عبارتی شناسنامه زمین وجود داشت و مردم نیز اقدام به ساخت می‌کردند.

شهرها باید براساس نقشه جامع شهری رشد کنند


ملکیانی فرد تصریح کرد:‌شهر‌ها باید براساس نقشه جامع شهری و طرح جامع باید رشد کند و اینکه شهرفروشی شود خیانت به شهر محسوب شده و به تجاوز به مالکیت وحقوق خصوصی مردم است. فروش تراکم مهمترین جرم است که نابودی شهر را به دنبال دارد. تراکم‌فروشی به معنای ایجاد جهنمی در شهر است و توسعه افقی یا عمودی بی‌برنامه در شهر خیانت به مالکان و ساکنان شهر‌ها است.

طرح‌های جامع شهری به بایگانی شهرداری‌ها می‌روند


عضو سندیکای شرکت‌های ساختمانی خاطرنشان کرد: شورای عالی شهرسازی و معماری که بالاترین سطح کشور است طرح جامع را تصویب و بیش از ۷ وزیر آن را امضا می‌کنند، اما متاسفانه پس از تصویب به بایگانی شهرداری‌ها فرستاده می‌شود و هر گونه که خود مجاز می‌دانند، عمل می‌کنند؛ این به معنای خیانت و نادیده‌گرفتن عقل و منطق است.

تراکم‌فروشی خیانت به حقوق مالکانه مردم است


وی تاکید کرد: تراکم فروشی خیانت به حقوق مالکانه مردم است که متاسفانه سال‌هاست ادامه دارد و ساخت و ساز باید تابع طرح جامع باشد. سازنده باید حتما متخصص و مهندس باشد تا فجایعی مانند متروپل به وجود نیاید.

رابطه جایگزین ضوابط مهندسی شده است


ملکیانی‌فرد تصریح کرد:‌ خطاهای زیادی در ساخت مسکن صورت گرفته است، چون به جای اصول مهندسی قلدری، گردن کلفتی و رابطه جایگزین ضوابط مهندسی شده است.

نویسنده : ناهید شمشیری

اخبار پیشنهادی