کد خبر: ۱۳۵۸۲۴
۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۰

وضعیت صف خرید و فروش سهام در ۱۱ تیر ۱۴۰۱

شاخص کل بورس در ساعات اولیه معاملات با اُفت ۶ هزار و ۴۲۵ واحد در ارتفاع یک میلیون و ۵۰۷ هزار و ۲۹۲۰ واحد قرار گرفت.
وضعیت صف خرید و فروش سهام در ۱۱ تیر ۱۴۰۱

به گزارش نبض بازار، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات هفته گذشته شاخص کل باکاهش  ۷۱۷ واحدی  به رقم یک میلیون و ۵۱۳ هزار و ۷۱۷ واحد رسید.

زمانی صف خرید و صف فروش در بورس به وجود می‌آید که طرف‌های عرضه و تقاضا نامتعادل می‌شود و تشکیل صف در بازار سهام به محدودیتی بستگی دارد از جمله «دامنه نوسان» که محدودیتی است که به سبب بروز رفتار‌های هیجانی در بازار ایجاد می‌شود.

در ادامه با توجه به اینکه چه زمانی صف خرید و فروش در بورس ایجاد می‌شود را مورد بررسی قرار دادیم.

صف فروش چیست؟ چگونه شکل می‌گیرد؟

اما صف فروش چیست. در واقع صف فروش را می‌توان عکس پدیده صف خرید دانست. یعنی زمانی که سهم روندی نزولی را تجربه می‌کند و تا کف مجاز روزانه افت کرده است، فزونی عرضه بر تقاضا به تشکیل صف فروش می‌انجامد. در این شرایط قیمت سهم ۵ درصد کاهش داشته است.

در این قیمت دیگر هیچ معامله‌گری در سمت خرید سهام وجود ندارد و در عین حال امکان فروش سهم در قیمت پایین‌تر نیز وجود ندارد. در نتیجه انباشته شدن سفارش‌های فروش از سوی سهامدارنی در قصد نقد کردن سهام خود را دارند سبب می‌شود تا شاهد شکل‌گیری صف فروش در سهم مورد نظر باشیم.

هر چه تعداد سهام در صف فروش بیشتر باشد در اصطلاح گفته می‌شود که صف سنگین است.

چگونه در صف فروش سهام بفروشیم؟

فروش سهام در صف فروش نیز همانند بخش خریداری سهم در صف خرید می‌تواند باشد. به این ترتیب سهامدار شرکتی که با افت حداکثری قیمت در معاملات روزانه مواجه شده و با غلبه عرضه بر تقاضا به صف فروش رفته است می‌تواند سفارش فروش خود را در سامانه معاملاتی ثبت کند. در این حالت نیز کسانی که در جایگاه بالاتری در صف فروش قرار دارند یا نسبت به سایر سهامدران سفارش فروش خود را زودتر ثبت کرده‌اند از شانس بیشتری برای فروش سهم برخوردارند و با ثبت اولین سفارش خرید در سامانه بسته به حجم سفارش، از ابتدای صف فروش سهام فروخته شده و به متقاضی واگذار می‌شود.

وضعیت صف خرید و فروش سهام در ۴ تیر ۱۴۰۱
صف خرید چیست؟ چگونه شکل می‌گیرد؟

یکی از اصطلاحاتی که در روز‌های مثبت به گوش می‌رسد، تشکیل صف خرید در سهام است. صف تقاضا زمانی تشکیل می‌شود که قیمت آخرین معامله یک سهم به سقف مجاز روزانه رسیده باشد و دیگر امکان قرار دادن سفارش در قیمت بالاتر وجود ندارد. یعنی قیمت سهم ۵ درصد رشد کرده باشد. حال در صورتی که در سقف مجاز روزانه دیگر فروشنده‌ای وجود نداشته باشد و افراد برای خرید سهم با یکدیگر در رقابت باشند، سفارش‌های خرید در عدم عرضه انباشته شده و به صف خرید می‌انجامد. به عبارتی دیگر با فزونی تقاضا نسبت به عرضه سهام به صف خرید می‌روند. هر چه تعداد سهام در صف تقاضا بیشتر باشد در اصطلاح گفته می‌شود که صف طولانی‌تر است.


چگونه در صف خرید سهام بخریم؟

این سوالی است که شاید در روز‌های صعودی بازار سهام ذهن بسیاری از معامله‌گران تازه‌وارد بورسی را به خود مشغول کند. همانطور که اشاره شد صف خرید زمانی شکل می‌گیرد که تقاضا برای خرید یک سهم از میزان عرضه آن در سقف مجاز قیمت روزانه پیشی بگیرد. در این حالت فروشنده چندانی وجود ندارد، اما متقاضیان می‌توانند سفارش‌های خود را در سامانه معاملاتی ثبت کنند. در این شرایط افرادی که زودتر سفارش‌های خود را در سیستم ثبت کرده‌اند از شانس بیشتری برای خرید سهام برخوردارند. به این ترتیب در صورت ثبت یک سفارش فروش در سقف قیمت، به صورت خودکار کسانی که جایگاه بالاتری در صف دارند، مالک سهم فروخته شده خواهند شد.

وضعیت صف خرید و فروش سهام در ۱۱ تیر ۱۴۰۱

شاخص کل بورس امروز شنبه ۱۱ تیر با اُفت یک هزار و ۲۱۲ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۵۱۲ هزار و ۵۰۳ واحد قرار گرفت. در ساعت ۱۰:۱۵ دقیقه شاخص کل بورس با اُفت ۶ هزار و ۴۲۵ واحد در ارتفاع یک میلیون و ۵۰۷ هزار و ۲۹۲۰ واحد قرار گرفت.

شاخص کل هم وزن نیز با اُفت یک هزار و ۷۵۵ واحد در ارتفاع ۴۱۹ هزار و ۷۲۶ واحدی ایستاد.

سه نماد خودرو، شپنا و وبملت بیشترین تاثیر را بر شاخص بورس داشته اند. سابیک، خودرو و خگستر پرتراکنش‌ترین نماد این دقایق بازار هستند.

شاخص کل فرابورس هم با اُفت ۱۰۱ واحدی در ارتفاع ۲۰ هزار و ۳۱۰ واحدی قرار گرفت. سه نماد آریا، زاگرس و شاوان بیشترین تاثیر را بر شاخص فرابورس در این دقایق داشته اند. دی، ددانا و تلیسه پرتراکنش‌ترین نماد این دقایق فرابورس هستند.

در این دقایق ۳۹ نماد در صف خرید و ۵۱ نماد در صف فروش هستند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نویسنده : زهرا پاک زاد

اخبار پیشنهادی