کد خبر: ۱۳۵۸۱۵
۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۰

فرمان جنگ با غرب/خاور دور روسیه بیش از میلیارد‌ها دلار سرمایه‌گذاری خارجی دارد

روسیه با کنترل پروژه گاز ساخالین جنگ با غرب را شروع کرد.
فرمان جنگ با غرب/خاور دور روسیه بیش از میلیارد‌ها دلار سرمایه‌گذاری خارجی دارد

به گزارش نبض بازار،فایننشال تایمز می‌نویسد، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با تصمیم گیری در مورد اقدامات اقتصادی ویژه برای میدان ساخالین-۲ به غول‌های انرژی غربی درس داده است.

به نقل از اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، با صدور فرمانی مالکیت کامل شرکت ساخالین-٢ را که با سرمایه‌گذاری مشترک روسیه و غرب برای تولید گاز مایع و اکتشاف و انتقال گاز و نفت منطقه خاور دور روسیه تاسیس شده بود، به روسیه منتقل کرده است.

در چند ماه گذشته شرکت ExxonMobil (NYSE:XOM) پروژه گاز طبیعی مایع خود را در خاور دور روسیه، پس از آن که این شرکت اعلام کرد قصد دارد از روسیه به دلیل تحریم‌های غرب خارج شود، به حالت تعلیق درآورده است.

 اکسون موبیل اعلام کرده بود که از عملیات نفت و گاز روسیه که بیش از ۴ میلیارد دلار ارزش داشت خارج می‌شود و سرمایه گذاری‌های جدید را به دلیل تحریم‌های روسیه بر سر اوکراین متوقف می‌کند. این تصمیم باعث می‌شود اکسون از مدیریت تاسیسات بزرگ تولید نفت و گاز در جزیره ساخالین در خاور دور روسیه خارج شود و سرنوشت تأسیسات پیشنهادی چند میلیارد دلاری LNG در آنجا را با تردید مواجه کند.

اکسون قصد داشت پروژه گاز طبیعی مایع خاور دور را با ظرفیت سالانه بیش از ۶ میلیون تن به عنوان بخشی از کنسرسیوم ساخالین ۱ به رهبری غول انرژی روسی Rosneft بسازد.

اینترفاکس به نقل از میخائیل دگتیاریوف (Mikhail Degtyaryov)، فرماندار منطقه خاباروفسک، گفت: “پروژه‌ای که آمریکایی‌ها و شرکت اکسون در بندر دی کاستری با لوله ساخالین اعلام کرده بودند، تا اطلاع ثانوی آن‌ها مسدود شده است.

پنجاه و یک درصد سهام شرکت سرمایه‌گذاری انرژی ساخالین به شرکت نیمه دولتی گازپروم روسیه و بقیه به شرکت نفتی شل و دو شرکت ژاپنی میتسویی و میتسوبیشی تعلق داشت. با فرمان جدید پوتین، یک شرکت جدید تاسیس خواهد شد و تمام سهام متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری انرژی ساخالین به آن منتقل می‌شود.

همانطور که مقاله اشاره می‌کند، واگذاری میدان به دولت، هشداری برای تولیدکنندگان سوخت از کشور‌های غیر دوست است که سعی در فروش سریع و آسان دارایی‌های خود دارند.

ناظران می‌گویند: "مسکو نمی‌خواهد شل، یک سهامدار شبح مانند باقی بماند که سودی به همراه نداشته باشد. به نظر می‌رسد این اقدام کمتر علیه سرمایه گذاران ژاپنی میتسویی و میتسوبیشی است که روی هم ۲۲.۵ درصد سهام دارند. "

به گفته روزنامه نگاران، شل بریتانیایی به خوبی از تمام خطراتی که برایش به وجود می‌آید، آگاه است. اگر قبلا امیدوار بود که سهام خود را حداقل به شرکای چینی مانند Cnooc یا CNPC بفروشد، اکنون کار پیچیده‌تر شده است.

نویسندگان نتیجه گرفتند که بریتیش پترولیوم و توتال انرژی فرانسه که در میادین گازی روسیه سرمایه گذاری می‌کنند نیز چیزی برای فکر کردن دارند.

خاور دور روسیه بیش از میلیارد‌ها دلار سرمایه‌گذاری خارجی دارد

منطقه بندی اقتصادی و امتیازات ویژه خاور دور در طی این سال‌ها باعث جلب توجه سرمایه گذاران خارجی در این منطقه شده است. بر اساس اعلام مقامات روسیه، منطقه خاور دور روسیه موفق به جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی به میزان بی سابقه شده بود. مقامات روسیه اعلام کرد که سرمایه گذاری مستقیم خارجی در خاور دور روسیه از سال ۲۰۱۳ رشد چشمگیری داشته است. هنگامی که در سال ۲۰۱۳ کار در توسعه خاور دور را شروع شد، سهم سرمایه گذاری مستقیم خارجی فقط دو درصد بود. این رقم در دوسال گذشته به ۳۲ درصد رسیده بود که ۱۶ برابر افزایش داشته است. با این حجم سرمایه گذاری خصوصی در خاور دور به پنج تریلیون روبل (بیش از ۶۷ میلیارد دلار) برسد.

نویسنده : زهرا پاک زاد
برچسب ها: نفت انرژی قیمت نفت

اخبار پیشنهادی