کد خبر: ۱۳۵۴۰۵
۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۰
عملکرد بازار سرمایه در ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ بررسی شد؛

عقب نشینی بورس روز یکشنیه ۲۹ خرداد

شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه ۲۹ خرداد ماه سال جاری، با افت هزار و ۷۷۰ واحدی نسبت به روز شنبه به رقم یک میلیون و ۵۴۵ هزار و ۹۶۷ واحدی رسید.
عقب نشینی بورس روز یکشنیه ۲۹ خرداد

به گزارش نبض بازار، در معاملات روز یکشنبه بیست و نُهم خرداد، شاخص کل بورس پایتخت با نزول هزار و ۷۷۰ واحدی نسبت به روز شنبه به رقم یک میلیون و ۵۴۵ هزار و ۹۶۷ واحد رسید. شاخص هم وزن بورس نیز با رشد ۱۸۰ واحدی در سطح ۴۲۵ هزار و ۳۶۳ واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) ۱۴۶ واحد پائین آمد و در سطح ۲۰ هزار و ۹۶۳ واحد قرار گرفت تا بار دیگر به کانال ۲۰ هزار واحدی سقوط کند.

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای چهارمین روز متوالی منفی شد و ۴۵۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام وبملت (بانک ملت) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن ۱۲۸ میلیارد تومان بود. پس از وبملت، نماد‌های نوری (شرکت پتروشیمی نوری) و شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

امروز نماد‌های «نوری»، «میدکو» و «شپنا» بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند و در مقابل نماد‌های «مبین»، «پارس» و «وبملت» بیشترین تأثیر افزایشی را بر شاخص کل داشتند. در فرابورس نیز نماد‌های «بپاس»، «دی» و «زاگرس» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «دماوند»، «سمگا» و «کزغال» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.

در جدول پرتراکنش‌ترین نماد‌های بورس سآبیک صدرنشین است و وبملت و نوری در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز ددانا، دی و کرمان پرتراکنش‌ترین نماد‌ها هستند. امروز ارزش معاملات کل بازار سهام افت کرد و به رقم ۶ هزار و ۸۴ میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۶۲۳ میلیارد تومان بود که ۱۰ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

امروز ارزش معاملات خرد سهام با افزایش ۲ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۴ هزار و ۲۶۴ میلیارد تومان رسید. در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل ۷۳ درصد کاهش یافت و ۶۸ میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۲۰۷ درصد رشد کرد و در رقم ۲۰۳ میلیارد تومان ایستاد.

امروز نماد دی (بانک دی) با صف خرید ۴۷ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از دی، نماد‌های خچرخش (شرکت چرخشگر) و ونوین (بانک اقتصاد نوین) بیشترین صف خرید را داشتند. بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد آسیاتک (شرکت انتقال داده‌های آسیاتک) تعلق داشت که ارزش آن ۳۳ میلیارد تومان بود. پس از آسیاتک، نماد‌های وآذر، مداران، کی بی سی و شتوکا بیشترین صف فروش داشتند.

در ادامه مجید عشقی رئیس سازمان بورس درباره واریز سود شرکت‌ها، دامنه نوسان و سایر مشکلات بازار سرمایه توضیحاتی ارائه داد.

وی افزود: یک از دغدغه‌های اصلی سازمان بورس، موضوع تأثیر پذیری صنایع از تصمیمات و اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی است. سازمان بورس در این جهت برای گوشزد تبعات و اثرات تصمیمات دولت و مجلس بر عملکرد صنایع و شرکت‌ها اقدام به راه‌اندازی میز صنعت کرده و چالش‌های تصمیم‌گیری‌های به مراجع تصمیم‌گیری منتقل می‌شود.

رئیس سازمان بورس عنوان کرد: همچنین سازمان، شفاف‌سازی و انتشار اطلاعات برای بازگشت اعتماد به بازار را در دستور کار قرار داده است. مثلا در بحث خوراک گاز تمام شرکت‌ها را ملزم کردیم که اطلاعیه شفاف سازی در خصوص اینکه سال گذشته چه میزان سوخت مصرف کردند و از تغییر سوخت شرکت چه میزان تاثیر می‌پذیرد.

وی مطرح کرد: دامنه نوسان در بلند مدت باید باز شود. موضوعی که مورد اجماع تمام فعالان بازار است؛ حذف دامنه نوسان در بازار سرمایه است، اما این موضوع به صورت تدریجی و با ارزیابی مرحله به مرحله انجام می‌شود.

عشقی خاطر نشان کرد: ابتدا افزایش یک درصدی دامنه نوسان قدم مهمی جهت حذف دامنه نوسان بوده که اثر مثبتی هم روی بازار سرمایه داشته و صف‌های خرید و فروش کاهش یافته است؛ این استراتژی ادامه دارد و مجدد بازنگری می‌شود یک پله دیگر در تابستان باز می‌شود تا به این شکل تا آخر سال با رفع این محدودیت و بازتر شدن دامنه نوسان، صف خرید و فروش نداشته باشیم.

نویسنده : زهرا پاک زاد

اخبار پیشنهادی