کد خبر: ۱۳۳۴۲۹
۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۰
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک مطرح کرد

مشکل تامین علوفه برای دامداران در ۱۰ استان

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور گفت: خشکسالی و کم بارشی باعث شده تا تامین علوفه برای دامداران دام سبک در ۱۰ استان کشور به شدت دشوار شود.
مشکل تامین علوفه برای دامداران در ۱۰ استان

به گزارش نبض بازار، افشین صدر دادرس مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور با بیان اینکه قیمت نهاده‌های دامی همچنان بالا است و قیمت جو از ابتدای سال به بیش از ۹۰۰۰ تومان رسیده است، گفت: با وجود افزایش قیمت نهاده‌ها، اما قیمت هر کیلو دام زنده سبک ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان است.

وی ادامه داد: قیمت دام از ابتدای سال بالا نرفته است. صادرات هم ممنوع است و روزانه چندصدتن گوشت منجمد وارد بازار می‌شود. سوال اینجاست که چرا با وجود موارد ذکر شده قیمت گوشت همچنان بالا است؟

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اضافه کرد: خشکسالی تامین علوفه را برای دامداران دام سبک دشوار کرده است. حدود ۱۰ استان در وضعیت اضطراری تامین نهاده‌ها قرار دارند. بر اساس گزارش‌های سازمان هواشناسی استان‌های نوار غربی اعم از خوزستان، بوشهر، فارس، کرمانشاه، کردستان، ایلام، زنجان، خراسان رضوی، تهران، سمنان شرایط خوبی در تامین نهاده ندارند. میانگین بارش‌ها در نیمه اول سال آبی جاری آن‌ها از میانگین بلند مدت کمتر است و براساس تجربه سال گذشته به تعداد این استان‌ها نیز اضافه خواهد شد و به تدریج تمام استان‌های کشور شرایط اضطراری پیدا خواهند کرد.

وی تصریح کرد: با وجود جلسات پی در پی با وزارت جهادکشاورزی، اما هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده است.

دولت موظف به خرید محصولات تولیدکنندگان است

این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه در ماده ۲۰ قانون جامع نظام دامپروری کشور به صراحت ذکر شده که دولت موظف به خرید شیر، گوشت قرمز، مرغ و تخم مرغ است، اظهار کرد: قیمت خرید تضمینی باید به گونه‌ای باشد که تولیدکنندگان بتوانند اصل سرمایه خود را بازگردانند. وقتی قیمت همه مولفه‌های تولید بالا می‌رود چگونه دامداران با قیمت‌های قبل اقدام به فروش‌دام‌هایشان به دولت کنند؟

توقف صادرات مبنای قانونی ندارد

وی در ادامه گفت:در ماده ۲۳ قانون احکام دائمی کشور نیز ذکر شده است که به صرف تنظیم بازار نمی‌توان جلوی صادرات محصولات کشاورزی را گرفت؛ بنابراین توقف صادرات هم مبنای قانونی ندارد.

از ۲۴نژاد دام سبک کشور ۵نژاد صادراتی داریم

وی در پاسخ به این سوال که آیا آزادسازی صادرات دام زنده کشور را با کمبود دام مواجه نخواهد کرد، گفت:  ۲۴ نژاد دام سبک در کشور داریم که حدود پنج نژاد آن صادراتی است و دام‌های نوار غربی کشور معمولا با ذائقه خریداران خارجی همخوانی دارد. وقتی نژاد‌های صادراتی از کشور خارج شوند نژاد‌های دیگر جای آن‌ها را پرمی کنند و هیچ کمبودی ایجاد نخواهد شد. در ضمن این نکته نیز مهم است که نژاد‌های صادراتی که دارای جثه و دنبه بزرگی هستند در بازار داخلی بازارپسندی کمتری دارند.

نویسنده : زهرا پاک زاد

اخبار پیشنهادی