کد خبر: ۱۳۲۸۵۸
۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۶
در گفت‌وگوی نبض بازار با رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی:

کمبودی در تولید شیرخشک معمولی نداریم

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی گفت: هیچ کمبودی در شیرخشک تولیدی کشور به وجود نیامده و کمبود عرضه مربوط به شیرخشک رژیمی وارداتی است که با مشکلاتی در تخصیص ارز مواجه بوده است.

کمبودی در تولید شیرخشک معمولی نداریم

علی‌احسان ظفری در گفت وگو با نبض بازار با تاکید براینکه هیچ کمبودی در شیرخشک تولیدی کشور به وجود نیامده است، اظهار کرد: البته ممکن است عرضه با هدف افزایش بیشتر قیمت کاهش داشته باشد، اما واقعیت این است که کارخانجات با کاهش تولید شیرخشک مواجه نیستند.


وی کمبود شیرخشک را مربوط به شیرخشک‌های رژیمی اعلام کرد و افزود: شیرخشک‌های رژیمی مشمول دریافت ارز دولتی و غیریارانه‌ای هستند. ممکن است شیرخشک رژیمی یا متابولیک در بازار آن هم به دلیل مشکلاتی در تخصیص ارز کم شده باشد.


گفتنی است شیرخشک‌های رژیمی برای نوزادانی که به پروتئین شیر گاو موجود در برخی شیرخشک‌ها حساسیت دارند یا به بیماری‌های متابولیک مبتلا هستند، تولید می‌شود.


بخش عمده شیرخام کشور تبدیل به شیرخشک می‌شود


وی افزود: به دلیل کاهش قدرت خرید مردم بخش زیادی از شیرخام کشور به شیرخشک تبدیل می‌شود تا از فساد آن جلوگیری شود و تولید شیرخشک نیز به همین دلیل نه تنها کاهش نداشته است بلکه افزایش نیز یافته است.


خطر کاهش سرانه مصرف فرآورده‌های لبنی


رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی عنوان کرد: اکنون عمده شیر کشور تبدیل به شیرخشک می‌شود به این دلیل که قدرت خرید مردم کاهش یافته و کارخانجات میزان تولید فرآورده‌ها را کاهش داده‌اند و ادامه این روند سرانه مصرف ۵۰ کیلوگرمی فرآورده‌های لبنی را به میزان پائین‌تری خواهد رساند.


دولت فرآورده‌های لبنی را در برنامه حمایتی خود محاسبه کند


وی در پاسخ به این پرسش که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و یارانه نان‌های صنعتی و حذف احتمالی نان سنتی، میزان مصرف فرآورده‌ها کاهش‌های بیشتری نیز خواهد داشت، تصریح کرد: مردم با ادامه روند کنونی افزایش قیمت‌ها قدرت خرید خود را بیشتر از دست می‌دهند و دولت در برنامه‌ای حمایتی که اکنون تنها نام آن مطرح است فرآورده‌های لبنی را نیز محاسبه کند در غیر این صورت سرانه مصرف لبنیات به ۲۵ کیلوگرم در سال کاهش خواهد یافت.


آسیب‌های ناشی از مصرف کم فرآورده لبنی بر سلامت مردم


ظفری با بیان اینکه لبنیات ارزش غذایی بالایی داشته و جایگزین دارو است، تصریح کرد: دولت اگر توجه جدی به این بحث نداشته باشد و اثرات و آسیب‌های آن در سال‌های بعد در وضعیت سلامت مردم قابل مشاهده خواهد بود.

 

گفتنی است بنا به اظهارات رئیس اداره شیرخشک سازمان غذا و دارو، بخش‌های دیگر محموله بزرگ وارداتی شیر خشک‌های رژیمی (یک میلیون قوطی) بلافاصله پس از برچسب‌گذاری توزیع می‌شوند. خوشبختانه با توزیع محموله جدید، کمبود بازار رفع می‌شود. برنامه‌ریزی لازم برای تامین نیاز ماه‌های آتی نیز انجام شده است.

نویسنده : ناهید شمشیری

اخبار پیشنهادی