کد خبر: ۱۳۲۵۵۳
۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۰
کارشناس بازار بورس و سرمایه در گفتگو با «نبض بازار» مطرح کرد:

حذف ارز ۴۲۰۰ ناترازی را در اقتصاد ایجاد می‌کند / دوستان شعارها را برعکس عملیاتی می کنند

تحلیل بازار سرمایه گفت: دولت بهترین کاری که می‌تواند انجام دهد این است که هیچ کاری با بازار بورس نداشته باشد یعنی هیچ کاری نکند، عوارض نگذارد، مالیات نگذارد و یکسری کار‌های این شکلی را انجام ندهد که می‌توان شرایط بهتری رقم زد.
حذف ارز ۴۲۰۰ ناترازی را در اقتصاد ایجاد می‌کند / دوستان شعارها را برعکس عملیاتی می کنند

کاویان عبداللهی تحلیلگر بازار بورس و سرمایه در گفتگو با نبض بازار، در خصوص تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ در بازار سرمایه گفت: یکی از تاثیرات حذف ارز ترجیحی کسری بودجه دولت کم می‌شود. اگر این کسری بودجه کاهش یابد به قشر ضعیف جامعه هم آسیب وارد می‌شود، چون شرکت‌هایی که یکسری کالا‌ها را تولید می‌کردند مثل مواد خوراکی و ... ارز ۴۲۰۰ تومانی ندارند و مجبور می‌شوند از دلار نیمایی استفاده کنند که بهای تمام شده کالا‌های آن‌ها بالا می‌رود.

وی ادامه داد: بعنوان مثال، کالایی که قیمت آن ده هزار تومان است را به ۴۰ هزار تومان می‌رسانند. دولت مجبور می‌شود به قشر ضعیف جامعه کمک کند. هیچ ردیف بودجه‌ای برای کمک کردن به این افراد دیده نشده است. یعنی قاعدتاً حذف آن می‌تواند یک کسری بودجه و ناترازی را ایجاد کند. با توجه به اینکه نفت می‌فروشند آن هم با قیمت بالاتر که ممکن است این مشکل برطرف شود.
فروش اوراق تاثیر منفی در بازار بورس دارد

او تصریح کرد: اگر حذف ۴۲۰۰ تومانی را داشته باشیم و کسری بودجه ایجاد شود ممکن است دولت به سمت فروش اوراق برود. این امر می‌تواند تاثیر منفی روی بورس دارد. اگر دولت بگذارد شرکت‌هایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی آن‌ها حذف شده و حاشیه سود را حفظ کنند شاهد این هستیم شرکت‌ها سود بیشتری را ایجاد کنند که این سود بیشتر منجر به افزایش قیمت شرکت‌ها در بازار می‌شود و در نهایت جریانات نقدی که ایجاد می‌کنند بیشتر میشود. همچنین شاهد رشد صنایعی که ارز ۴۲۰۰ تومانی آن‌ها حذف می‌شود، باشیم.

 ارز دولتی باعث شد افزایش رشد اقتصادی نداشته باشیم

عبداللهی در پاسخ به این پرسش، اگر ارز ۴۲۰۰ حذف شود آیا در رشد شاخص اقتصادی تاثیر می‌گذارد اظهار کرد: تاثیری ندارد. به دلیل اینکه، ارز ۴۲۰۰ تومانی یارانه‌ای است که دولت از بازار نیمایی ارز می‌خرید و بعنوان ارز ۴۲۰۰ تومانی به تولیدکننده‌ها می‌دهد. این ارز ۴۲۰۰ تومانی که داده می‌شد در حساب‌های اقتصادی می‌آید و تاثیر خود را گذاشته است که همین امر باعث رشد اقتصادی خاصی نمی‌شود.

او در خصوص رونق بازار بورس گفت: دولت بهترین کاری که می‌تواند انجام دهد این است که هیچ کاری با بازار بورس نداشته باشد یعنی هیچ کاری نکند، عوارض نگذارد، مالیات نگذارد و یکسری کار‌های این شکلی را انجام ندهد که می‌توان شرایط بهتری رقم زد. در حال حاضر دولت با این بحث عوارض صادراتی که انجام می‌دهد عمدتاً مانع تراشی برای صنایع صادرکننده کشور می‌کند. در یک زمانی شعاری داشتند که می‌خواهیم مانع زدایی کنیم و عمدتاً شعار را دوستان خوب دادند، ولی برعکس عمل کردند که بیشتر مانع تراشی می‌کنند. هر چقدر هم هیچ کاری نداشته باشند، ولی اگر می‌خواهند تصمیم بگیرند فلان مورد را بررسی کنند و مشورتی با کسانی داشته باشند که کار بورس و اقتصادی می‌کنند حتما شرایط بهتر است. اینکه شب می‌خوابند و صبح یک حرکتی می‌کنند بدترین مشکلی است که برای بازار وجود دارد.

عبداللهی در پایان خاطرنشان کرد: در ۶ ماه اول سال احتمالاً رشد را خواهیم داشت، اما انتظاراتی که داریم نباید در پی اتفاقات سال ۹۹ باشیم. بازار شرایط ثابتی پیدا کرده، ولی انتظار رشد‌هایی سال ۹۹ را نداریم. عمدتاً فکر می‌کنم یک بازدهی ۷۰-۶۰ درصد از ابتدای سال تا برج ۶ عملکرد خوبی محسوب می‌شود و بعضاً دوستان نباید انتظارات زیادی از بازار داشته باشند، ولی رشد در این حوزه ادامه دار است.

اخبار پیشنهادی