کد خبر: ۱۳۰۱۸۱
۱۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۸
در گفتگو با رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی:

مدیریت آب در کشور نیازمند بازنگری است

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با تاکید براینکه سیاست‌های کاشت، داشت و برداشت به خوبی تعیین شوند تا مصرف آب کمتر شود، اظهار کرد: مدیریت آب در کشور نیازمند بازنگری است و باید به تدریج به سمت اصلاح مصرف آب در بخش کشاورزی حرکت کرد.
مدیریت آب در کشور نیازمند بازنگری است

سیدرضا نورانی در گفت‌وگوبا خبرنگارنبض بازار در رابطه با صادرات محصولات کشاورزی در شرایط کم‌آبی کشور تصریح کرد: بحث آب در کشور جدی است‌.طی سال‌های گذشته با کم‌آبی و خشکسالی روبه‌رو بوده‌ایم و باید این موضوع را در نظر گرفت که آیا این آب‌ها مدیریت شده است یا تبدیل به سیلاب شده است.

ضرورت مدیریت آب و تبدیل بارش‌ها به آب‌های زیرزمینی

نورانی گفت: شرایط باید به گونه‌ای مدیریت شود که بارش‌ها تبدیل به آب‌های زیر زمینی شوند.به جای استفاده از روش‌های متعارف در ذخیره‌سازی آب از سدسازی برای مهار آب استفاده شده که بخش عمده‌ای از آب آن بخار می‌شود.

وی ادامه داد: استفاده از آب شور و شیرین‌سازی آن نیز یکی دیگر از شیوه‌هایی است که کشورهای حاشیه خلیج فارس مور استفاده قرار داده‌اند اما این شیوه‌ها در کشور ما مورد استفاده واقع نشده است.

نورانی با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های سنگینی که در تولیدات گلخانه‌ای به کار رفته است، عنوان کرد: اکنون نمی‌توان این سرمایه‌گذاری‌ها را بلاتکلیف باقی گذاشت و سیاست‌ها باید از ابتدا به درستی انجام می‌شد.

وی تاکید کرد: سیاست‌های کاشت، داشت و برداشت به خوبی تعیین شوند تا مصرف آب کمتر شود و در این میان اصلاح بذور و نهال نیز ضروری است تا از آب استفاده بهینه شود.

مصرف آب در بخش کشاورزی اصلاح شود

نورانی افزود: مدیریت آب در کشور نیازمند بازنگری است و باید به تدریج به سمت اصلاح مصرف آب در بخش کشاورزی حرکت کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا برنامه‌های مکانیزاسیون کشاورزی با وجود پیش‌بینی در قوانین توسعه‌ای و بودجه‌ای به درستی اجرایی نشده است، عنوان کرد:‌ در چارچوب ساختاری کلان کشور برنامه‌های پیش‌بینی‌شده باید اجرایی شوند. مقرر بود تمامی باغات کشور از غرق‌‌ابی خارج و به آبیاری قطره‌ای بدل شود و باید به قانون بدل شود و امکانات و تسهیلات مناسب هم در این زمینه برای کشاورزان ایجاد شود.

وی تاکید کرد: در بحث تولید جالیزی نیز لوله‌های مورد استفاده کیفیت لازم را ندارند و باید بعد از یک سال این لوله‌ها تعویض شوند. این امکانات باید در اختیار تولیدکننده قرار گیرد و پس از آن به او بگوییم که مصرف غرق‌آبی برای تولید باید ممنوع باشد. در بحث توسعه صادرات از سال 1384 کمبود کانتینر یخچالی وجود دارد اما گوش شنوایی برای تجهیز این بخش‌ها وجود نداشته است.


نبض بازار

اخبار پیشنهادی