کد خبر: ۱۲۸۹۷۹
۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۸
نائب رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با نبض بازار:

شاه کلید حل مشکل خودرو در کشور نه کنترل‌های دستوری که رفع انحصار است

نائب رئیس اول کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایرانی با تاکید بر اینکه شاه کلید حل مشکل خودرو در کشور نه کنترل‌های دستوری که رفع انحصار است، اظهار کرد:‌ دلالان، واسطه‌ها و مافیای خودرو، بیشترین سود را از قیمت‌گذاری دستوری، پیش‌فروش‌ها، ثبت‌نام‌ها و تفاوت قیمت در کارخانه و حاشیه بازار به دست می‌آورند و تنها راهکار این است که زمینه بروز این سود را از بین برد.

شاه کلید حل مشکل خودرو در کشور نه کنترل‌های دستوری که رفع انحصار است

 

عباس جبالباری، نائب رئیس اول کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در گفتگو با نبض بازار در مورد محدودیت‌های ارزی به عنوان عاملی تعیین‌کننده برای ممنوعیت‌های وارداتی خودرو، اظهار کرد: وقتی انحصار وجود دارد، میزان عرضه کمتر از تقاضا است و به دلیل تغییرات قیمت، خودرو به یک کالای سرمایه‌ای بدل شده است، طبیعی است که در این شرایط دلالان، واسطه‌ها و مافیای خودرو بیشترین سود را از قیمت‌گذاری دستوری، پیش‌فروش‌ها، ثبت‌نام‌ها و تفاوت قیمت در کارخانه و حاشیه بازار به دست می‌آورند و تنها راهکار این است که زمینه بروز این سود را از بین برد.


جبالبارزی عنوان کرد: اگرچه کشور با محدودیت منابع ارزی مواجه است، اما خودروسازان بخشی از قطعات خود را از طریق واردات تامین می‌کنند در حالی که بخشی از این ارز می‌تواند به واردات خودرو اختصاص یابد و از محل صادرات خودور‌های ایرانی ارزآوری کرد. در سایر کشور‌ها نیز به همین‌گونه است و به طور مثال شرکت تویوتا تنها بازار ژاپن را در اختیار ندارد.


واردات خودرو، انگیزه‌ای برای افزایش کیفیت خودرو‌های داخلی شود


نائب رئیس اول کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تاکید کرد: شرکت‌های ایرانی باید تولید و صادرات داشته باشند و ارز در اختیار تنها به واردات قطعات اختصاص نداشته باشد تا واردات خودرو، انگیزه‌ای برای افزایش کیفیت در خودرو‌های داخلی شود.


وی با بیان اینکه واردات خودروی متوسط برای پاسخ به نیاز مشتریان ضروری است، خاطرنشان کرد: اگر این شرایط به وجود نیاید کار به جایی نخواهد رسید، بهبود وضعیت کنونی همانند یک فرمول ریاضی است و هرگونه دستکاری در آن منطق آن را از بین خواهد برد.


انحصار، معضل خودروسازی در ایران


نائب رئیس اول کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تصریح کرد: بازار خودروی کشور بازاری انحصاری است که عرضه در آن کمتر از تقاضا است و به همین دلیل خودروسازان هرگونه شرایطی که برایشان پیش بیاید را به بازار تحمیل می‌کنند و طی این سال‌ها تلاشی برای کنترل هزینه و افزایش بهره‌وری انجام نداده‌اند.


هزینه‌های سربار سنگین در شرکت‌های خودروسازی ایرانی


وی ادامه داد: مقایسه شرکتی مانند ایران‌خودرو با یک شرکت مشابه نشان می‌دهد از لحاظ هزینه‌های پرسنلی و هزینه‌های سربار قابل مقایسه نیستند و با توجه به هزینه‌های بالا میزان تولید آن‌ها کافی نیست و مشخص است که قیمت تمام‌شده آن‌ها بالا خواهد بود.


در شرایط انحصاری، خودروسازان انگیزه‌ای برای رقابت ندارند


جبالبارزی تاکید کرد: خودروسازان ایرانی، شرایطی انحصاری دارند و انگیزه‌ای برای رقابت و کاهش هزینه‌های سربار ندارند. شاه کلید حل مشکل خودرو در کشور نه کنترل‌های دستوری که رفع انحصار است.


وی عنوان کرد: اینکه گفته شود ایران‌خودرو یا سایپا حق افزایش قیمت محصولات خود را ندارند و بدون احتساب هزینه تمام‌شده کنونی مجبور به تولید باشند به معنای آن است که این شرکت‌ها مجبور به استقراض از بانک‌ها می‌شوند یا تسهیلاتی از محل صندوق توسعه ملی دریافت می‌کنند که در نهایت قادر به بازپرداخت آن نخواهند بود؛ این همان اتفاقی است که در نیروگاه‌ها نیز به وجود آمده است.


قیمت پایین برق توجیه سرمایه گذاری در نیروگاه‌ها را از بین برد


نائب رئیس اول کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تصریح کرد: طی این سال‌ها، سرمایه‌گذاری زیادی توسط بخش خصوصی در نیروگاه‌ها به وجود آمده است، اما قیمت برق با نرخ ارزان خریداری شده است و با نرخ کیلوواتی ۱۵۰۰ تومان ترانسفر و صادرات شده است. این نیروگا‌هها نیز در نهایت تسهیلات ارایه شده از سوی صندوق توسعه ملی را بازنگردانده‌اند. معنای این شرایط اتلاف منابع صندوق توسعه ملی است.


وی افزود: اگر قیمت خرید برق از نیروگاه با نرخ‌های رقابتی و جهانی بود و دولت تنها کار صادرات و ترانسفر آن را انجام می‌داد، چنین شرایطی برای نیروگاه‌های بخش خصوصی به وجود نمی‌آمد. عدم بازگشت منابع صندوق توسعه ملی به معنای خسران عمومی است.

نویسنده : ناهید شمشیری

اخبار پیشنهادی

نظرات بینندگان

در انتظار بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
شهروند
|
۰۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۵
0
0
نه خیر واردات در مان نسیت نظارت کنید تولید کننده زیاد کنید نه وارد کننده... وقتی رهبر انقلاب مخالف واردات ال جی و سامسونگ هستند حالا بریم هیوندا وکیا وارد کنیم. نماینده های احمقی که در جهت مافیای واردات تصمیم میگیرند