کد خبر: ۱۲۸۷۴۷
۰۹ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۴

برنامه ریزی هوشمند قیمت گذاری کالا‌های اساسی در تنظیم بازار

برخی اجناس قیمت گذاری می‌شوند و اگر بالاتر از آن فروخته شوند، نوعی گرانی است. اما مشکل در مورد کالا‌هایی مانند میوه است که برچسب قیمتی روی آن‌ها وجود ندارد
برنامه ریزی هوشمند قیمت گذاری کالا‌های اساسی در تنظیم بازار

به گزارش نبض بازار ،محمدعلی اسفنانی معاون سازمان تعزیرات حکومتی اظهار داشته داشت: اگر نظارت هوشمند در مجموعه‌ای یکپارچه در خصوص قیمت گذاری کالاهای اساسی اجرا شود، بسیاری از مشکلات حل می‌شود، اما این امر پیچیده و زمان بر است و در این سیستم دچار مشکل خواهند شد. از طرفی ما هیچ تعهدی برای واحد صنفی برای تامین کالا نداریم. یکی دیگر از مشکلات سیستم یکپارچه این است که کالا‌ها و خدمات مرجع قیمت گذاری یکسانی ندارند و نظارت بر آن مشکل خواهد بود.

صدیف بیک زاده در یک برنامه تلویزیونی گفت: ابزار‌ها و سیاست‌های تنظیم بازار از بخش پولی و مالی گرفته تا کالا‌های نهایی و مصرفی هوشمند شده است و تغییرات ماه‌های اخیر شامل تغییرات مدیریتی و ساختاری است.

وی با بیان اینکه سیاست‌ها و تنظیم بازار از تولید تا توزیع شکل جدیدی به خود گرفته است، تصریح کرد: برنامه ریزی، تنظیم و نظارت بر تولید یعنی زنجیره کامل در برنامه جدید پوشش داده شده و همچنین اصلاح نظام قیمت گذاری و کنترل‌های پیشینی و پسینی انجام می‌شود.دنبال کردن به طور کلی سعی می‌شود قیمت‌ها بر اساس اهمیت کالا بر اساس کمترین مداخله تعیین شود.

بیک زاده با بیان اینکه دستورالعمل جدید با مطالعات میدانی انجام شده است، تاکید کرد: کنترل و نظارت به صورت سیستمی انجام می‌شود تا تمامی تولیدکنندگان و اصناف با سامانه هوشمند در دسترس باشند و هرگونه افزایش قیمت رصد شود.

به گفته این مقام مسئول حلقه اول یعنی تولید تا آخرین حلقه یعنی توزیع به صورت هوشمند توسط بازرسان نظارت می‌شود و خودتنظیمی و نظارت مردمی نیز در این سامانه دیده شده است.

کمبود کالا نداریم، اما گران است

در ادامه این برنامه قاسم نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف تهران با بیان اینکه اصناف در تصمیم گیری دخالتی ندارند، اما پس از ابلاغ این کار را انجام می‌دهند، گفت: کمبود کالا در کشور وجود ندارد. بازار، اتاق اصناف با قیمت‌ها تداخلی ندارد، اما با گرانی سروکار دارد.

رئیس اتاق اصناف تهران همچنین از عدم همکاری برخی دستگاه‌ها و ارگان‌ها در خصوص واحد‌های صنفی فاقد مجوز خبر داد و گفت: هنوز سامانه نظارت هوشمند تکمیل نشده و اجرای صحیح این سامانه آموزشی ضروری است. این سامانه در برخی کالا‌ها انجام می‌شود و در برخی کالا‌ها انجام نمی‌شود، اما باید در همه استان‌ها ابلاغ شود.

محمدعلی اسفنانی، معاون سازمان تعزیرات حکومتی در ادامه این برنامه اظهار داشت: اگر نظارت هوشمند در مجموعه‌ای یکپارچه اجرا شود، بسیاری از مشکلات حل می‌شود، اما این امر پیچیده و زمان بر است. در این سیستم دچار مشکل خواهند شد. از طرفی ما هیچ تعهدی برای واحد صنفی برای تامین کالا نداریم. یکی دیگر از مشکلات سیستم یکپارچه این است که کالا‌ها و خدمات مرجع قیمت گذاری یکسانی ندارند و نظارت بر آن مشکل خواهد بود.

معاون سازمان تعزیرات حکومتی درباره گرانی‌ها نیز گفت: برخی اجناس قیمت گذاری می‌شوند و اگر بالاتر از آن فروخته شوند، نوعی گرانی است. اما مشکل در مورد کالا‌هایی مانند میوه است که برچسب قیمتی روی آن‌ها وجود ندارد.

 

آخرین اخبار مربوط به معیشت را با ما در صفحه معیشت نبض بازار دنبال نمایید.

اخبار پیشنهادی