کد خبر: ۱۲۶۸۵۲
۱۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۱

افتتاح پروژه‌های بزرگ ایران در پارس جنوبی

رئیس جمهور حسن روحانی چندین پروژه بزرگ گازی را افتتاح کرد. این پروژه‌ها شامل...
افتتاح پروژه‌های بزرگ ایران در پارس جنوبی

رسانه نبض بازار - رئیس جمهور حسن روحانی چندین پروژه بزرگ گازی را افتتاح کرد. این پروژه‌ها شامل بخش دریایی ۲۷ فاز میدان گازی پارس جنوبی، فاز اول بندر صادراتی سیراف پارس و دو زنجیره دریایی از فاز چهاردهم میدان گازی پارس جنوبی است. در ادامه با ما همراه شوید.

باقی مانده زنجیره‌های دریایی از پارس جنوبی و دستیابی به تولید در بخش فراساحلی ۲۷ فاز پارس جنوبی، فاز اول پروژه بندر صادراتی و خدماتی سیراف پارس در شهرستان کنگان و دو زنجیره دریایی فاز ۱۴ پارس جنوبی با افتتاح چهار سکوی دریایی به دستور رئیس جمهور از طریق ویدئو کنفرانس به طور رسمی در عسلویه، جنوب ایران به بهره برداری رسید.

بخش فراساحلی فاز‌های پارس جنوبی در مساحتی بالغ بر ۳۷۰۰ کیلومتر در خلیج فارس قرار دارد و تا پایان سال ۱۳۹۹، بیش از ۱.۸ تریلیون متر مکعب گاز و ۲.۲ میلیارد بشکه میعانات گازی با ارزش ۳۳۵ میلیارد دلار (با توجه به قیمت ۱۸ سنت برای هر متر مکعب گاز غنی) از منطقه تولید شد.

اولین سکوی تولیدی پارس جنوبی در سال ۱۳۷۹۰ با ظرفیت تولید ۲۸ میلیون متر مکعب گاز در روز آنلاین شد و آخرین سکو توسعه یافته گازی با ظرفیت ۱۴.۲ میلیون متر مکعب در ۱۳۹۹ به بهره برداری رسید.

در حال حاضر، ظرفیت تولید گاز روزانه بخش پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی جهان با ۳۷ سکوی تولیدی، ۳۷۲ حلقه چاه و ۳۲۰۰ کیلومتر خط لوله زیر دریایی ۳۲ اینچی، به ۷۰۰ میلیون متر مکعب در روز رسیده است.

دو زنجیره دریایی فاز ۱۴ پارس جنوبی شامل ساخت، نصب و راه اندازی چهار سکوی تولید گاز، لوله کشی و حفر ۴۴ حلقه چاه از جمله پروژه‌هایی هستند که روز یکشنبه به طور رسمی افتتاح شد.

بثبصث

پروژه بندر صادراتی پارس سیراف در منطقه پارس ۲ نیز به عنوان پایانه مهمی برای ذخیره، بارگیری و صادرات گاز طبیعی مایع و گوگرد توسط پالایشگاه‌های منطقه با ظرفیت صادرات ۵۰۰۰ متر مکعب در ساعت اجرا شد.

اپراتور پروژه توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با بیان اینکه تاکنون ۲.۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری در این پروژه انجام شده است، افزود: اولین قطار شیرین کننده گاز پالایشگاه این پروژه به زودی آنلاین می‌شود.

محمدمهدی توسلی پور در یک کنفرانس ویدئویی با حضور رئیس جمهور روحانی و بیژن زنگنه وزیر نفت برای آغاز پروژه به صورت مجازی گفت که توسعه این پروژه با هدف تولید ۵۴.۶ میلیون متر مکعب در روز گاز ترش و ۷۵۰۰۰ بشکه در روز میعانات گازی انجام شده است.  

وی خاطرنشان کرد: بخش فراساحلی فاز ۱۴ پارس جنوبی که توسط پیمانکاران ایرانی با سرمایه ۲.۵ میلیارد دلار طراحی، مهندسی و اجرا شده است، پیش از این به بهره برداری رسیده است که به مهمترین هدف پروژه رسیده است.

این مقام افزود که بخش دریایی این پروژه شامل ۴ پلتفرم است که از سال ۲۰۱۸ شروع به کار کرده است.

علاوه بر این، وی گفت که این پروژه تاکنون ۸۶ درصد پیشرفت داشته و اولین قطار پالایش آن به زودی آنلاین می‌شود.

اخبار پیشنهادی