کد خبر: ۸۱۷۹۵
۲۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۰

عرضه صف های خرید سهام/ آیا دلار به کمک بورس می‌آید؟

عرضه صف های خرید سهام/ آیا دلار به کمک بورس می‌آید؟
به گزارش نبض بازار: امروز صف های خرید سهام بورس چگونه شروع شد و آیا دلار به سقوط بازار سرمایه کمک خواهد کرد؟

با وجود شروع مثبت بازار سرمایه و صف خرید در بسیاری از نمادها به ویژه بزرگترها شاهد شدت گرفتن عرضه در دقایق اخیر هستیم. امری که باعث عرضه بخش عمده صف‌های خرید شرکت‌های بزرگ و حتی حرکت سهم‌های کوچک‌تر به سمت صف فروش شد.

به نظر می‌رسد سایه ریزش‌های سنگین اخیر بورس و فضای خرسی (رکودی) که بر معامله‌گران غالب شده همچنان بر رفتار معامله‌گران سنگینی می‌کند.

می‌دانیم نرخ دلار بازار آزاد در آستانه مقاومت مهم ۲۶ هزار تومان است که باید دید در مواجهه با این مرز چه رفتاری خواهد داشت.

نکته معاملاتی: کارشناسان توصیه می‌کنند با توجه به عدم قطعیت‌های فعلی، پرریسک‌ترین بازی می‌تواند تلاش برای نوسان‌گیری و نگاه کوتاه‌مدت باشد. بنابراین توصیه می‌کنند خریدها باید در سهامی صورت پذیرد که در صورت منفی شدن جو بازار نیز ارزندگی کافی و سودآوری داشته باشند.

برترین صفوف خرید و فروش امروز 22 شهریور

 

دلار و رابطه آن با بورس ایران


همانطور که می دانید بیش از نیمی از شرکت های حاضر در بازار سرمایه ایران به نوعی با اقتصاد بین الملل ، به ویژه قیمت کالاها (کالاهای جهانی) مرتبط هستند. همچنین بسیاری از شرکت های دیگر در بازار سرمایه ما به عنوان سرمایه گذاری و هلدینگ فعالیت می کنند که می توان گفت به طور غیرمستقیم با قیمت جهانی محصولات ارتباط دارند. صنایعی مانند مواد شیمیایی و پتروشیمی با بیش از 20٪ از ارزش بازار و سنگ آهن و فولاد با بیش از 18٪ از بازار و… قیمت های جهانی محصولات را دنبال می کنند.

از طرف دیگر ، ما می دانیم که کالاها عمدتاً با دلار معامله و ارزشگذاری می شوند و هر کالایی که با دلار یا هر ارز دیگری معامله شود ، از یک طرف ، قیمت آن به عرضه و تقاضای محصول بستگی دارد و از طرف دیگر ، تغییر در ارزش ارز پایه برای معامله نیز بر قیمت تأثیر می گذارد.

آن کالا یا محصول. به عنوان مثال ، شمش فولاد با دلار معامله می شود و قیمت آن در حدود 390 دلار است. اکنون با فرض ثبات همه عوامل ، در صورت تغییر ارزش‌دلار یا شاخص آن ، قیمت شمش جهانی به دلیل این تغییرات نوسان خواهد داشت. اما این دو رابطه مخالف خواهند داشت. یعنی وقتی ارزش دلار (یا شاخص آن) افزایش یابد ، قیمت محصولی مانند فولاد افت می کند.

شاید برای شما اتفاق بیفتد و شما بپرسید که چرا چنین اتفاقی باید بیفتد؟! پاسخ را با یک مثال توضیح خواهیم داد. فرض کنید برای خرید و واردات شمش باید 390 دلار بپردازید و دلار معادل 38000 ریال (یعنی هر دلار 3800 تومان) است.

حال اگر ارزش دلار افزایش یابد چه اتفاقی می افتد ، به این معنی که ارزش سایر ارزها مانند ریال در برابر دلار کاهش می یابد؟ در آن زمان برای تهیه دلار باید 39000 ریال به جای 38000 ریال پرداخت کنید و شمش فولادی بخرید. از آنجا که در اقتصاد قیمت کالا با تقاضای آن رابطه معکوس دارد ، قیمت شمش فولاد برای شما که وارد کننده هستید از (390 * 38،000 دلار) به (390 * 39،000 $) افزایش می یابد و این افزایش باعث می شود که شما تقاضای خود را افزایش دهید یا کاهش دهید ، که باعث تعدیل و کاهش قیمت شمش فولاد می شود (به عنوان مثال از 390 دلار به 380 دلار) تا تعادل عرضه و تقاضا برقرار شود. در اینجا مثالی از شمش های فولادی آورده ایم ، اما این مورد در مورد سایر کالاها نیز صادق است.

 

برای عضویت در کانال تلگرام نبض بازار کلیک کنید

اخبار پیشنهادی