کد خبر: ۷۳۱۴۳
۳۱ تير ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۵

موزه دکتر حسابی کجاست؟

download (5)
به گزارش نبض بازار ، پس از مرگ دکتر حسابی فرزندش خانه او را تبدیل به موزه کرد و از آن روز به بعد این موزه پذیرای مهمانان شد. در این موزه مجموعه‌ای از وسایل شخصی زندگی او، نشان‌ها، عکس‌های قدیمی دکتر حسابی و .. به معرض دید عموم قرار گرفته است.

موزه دکتر حسابی در کجا قرار دارد؟


خانه موزه دکتر حسابی در میدان تجریش واقع شده است. برای بازدید از این مکان تاریخی و جذاب، ابتدا باید به سمت خیابان مقصود بیگی بروید. سپس در خیابان دکتر حسابی ساختمانی قدیمی، اما مملو از گنجینه‌های تاریخی توجه شما را به خود جلب می‌کند. این ساختمان مربوط به دوران پهلوی است و تقریبا قدمتی بین80 تا 100 سال دارد. نوشته‌ها و عکس‌های چاپ شده روی دیوار حرف‌های زیادی برای گفتن دارند و در پشت دیوارهای خانه دکتر حسابی دنیایی از احساس و آرامش در انتظار بازدید کننده هستند.

نمای بیرون موزه دکتر حسابی

این بنا توسط معمار روسی ساخته شده و ساخت آن تا پایان سال 1310 ادامه داشته است. در ابتدا این ساختمان فقط برای زندگی مورد استفاده قرار گرفت و با گذشت زمان ساختمان‌ها و بناهای دیگری نیز به آن اضافه شده است. شخص دکتر حسابی در 40 سال پایانی زندگی خود در این مکان زندگی کرده‌ و بناهای زیادی را به آن اضافه کرده است.

بخش‌ها مختلف موزه دکتر حسابی


از همان ابتدا با ورودی موزه دکتر حسابی به آرامش واقعی خواهید رسید و مجذوب سایر قسمت‌های آن خواهید شد. ورودی این موزه سبز رنگ بوده و روح آدمی با کاشی که مزین به شعر سعدی است جان تازه پیدا می‌کند. روی این کاشی بیت شعر «به جان زنده‌دلان سعدیا که ملک وجود نیرزد آنکه وجودی ز خود بیازارند» نوشته شده است.
ساختمان 3 طبقه دارد. طبقه اول برای زندگی، طبقه دوم برای کتابخانه و طبقه سوم مختص آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و موزه است. این آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها در طی دوران زندگی دکتر حسابی به این مکان اضافه شده‌اند و حاصل تلاش‌های خود ایشان هستند.

موزه دکتر حسابی

طبقه مسکونی: طبقه اول همان طبقه مسکونی است. اتاق پذیرایی این طبقه مخصوص برگزاری جلسات دکتر حسابی بوده و افراد مهمی مانند پروفسور پارسا، مطهری، علامه جعفری، دکتر خواجه نوری، فریدون مشیری، ابولقاسم حالت و ... در آن حضور داشته‌اند. وسایل مختلفی از زندگی او در این طبقه دیده می‌شود که نشان دهنده حالت رفتاری او است. در قسمت‌های دیگر این طبقه شاهد اتاق نشیمن، دفتر کار، اتاق هفت سین، اتاق بنفشه، اتاق ناهارخوری و ... هستیم که آثار زیادی از نقاش روسی ماتاویف در آن وجود دارد.
کتابخانه: در طبقه دوم ساختمان، کتابخانه معروف دکتر حسابی قرار دارد که بیش از 27300 جلد کتاب در آن جای داده شده که این تعداد بدون محاسبه گزارش‌ها، جزوات و مجله‌های ایشان است. البته فضایی برای فروش لوازم فرهنگی و مجسمه دکتر حسابی نیز دارد. موضوع این کتاب‌ها شامل:
•    علوم پایه، فیزیک، بیوفیزیک، شیمی، بیوشیمی، شیمی‌آلی
•    مهندسی‌های مختلف مانند اپتیک فیزیک، ذرات بنیادی، الکترونیک، مکانیک، هیدرودینامیک
•    کتاب‌های دینی مانند تورات‌ها، آثار مانی، مزدک، کنفسیوس، قرآن‌ها، انجیل‌ها و ...
•    کتب ادبیات مانند کتب شهر سعدی، فردوسی، حافظ
•    علوم اقتصادی، نظامی، دریایی، فرهنگی، ریاضیات، سیاسی
•    علوم ستاره شناسی، هسته‌ای و فضایی
•     و ....
طبقه سوم یعنی همان موزه دکتر حسابی! این جذاب‌ترین قسمت ساختمان است که گنجینه‌ای از زندگی دکتر به شمار می‌آید. آثاری مانند سفرنامه‌، تقدیرنامه‌ها، نطق‌ها، نامه‌ها، اسناد قدیمی، مدارک تحصیلی، مکاتبات سیاسی، آثار علمی و وسایل شخصی را می‌توان مشاهده نمود.
فضای باغ. شگفتی اصلی را می‌توان در فضای باغ مشاهده نمود. مجموعه‌ای سرسبز که با درختان بسیار زیبا و نادر شگفتی آفریده‌اند. این درختان حاصل تلاش و زحمت دستان دکتر حسابی و همسرشان است که در ط سال‌ها زندگی در این مکان گردهم آورده شده‌اند. در میان این درختان می‌توان گونه‌های کمیاب شمعدانی درختی، سرو میوه‌دار، درخت کاتالپا از آفریقای جنوبی و... را مشاهده نمود.
چند آلاچیق برای فصول مختلف در این باغ قرار دارد. آلاچیق اصلی قدمتی 120 ساله دارد و چندین بار بازسازی شده است. این آلاچیق مختص فصول بهار، تابستان و اوایل پاییز بوده و پذیرای مهمانان زیادی بوده است. آلاچیق‌هایی با دیواره‌های فلزی نیز برای فصل سرد زمستان طراحی شده‌اند که در اطراف آنها شیشه قرار دارد. به گوشه دیگر باغ که بروید می‌توانید در پارکینگ ماشین دکتر حسابی و پسرانشان را نیز مشاهده کنید.
البته در گوشه دیگر این موزه فضایی برای نگه‌داری پرندگان حیوانات قرار دارد. انواعی از فنچ‌ها، مرغ عشق، طوطی هندی، عروس هلندی، مرغ بجنوردی، بلدرچین، کبک، زردپر، قناری، سهره، مرغ و خروس، مرغ مینا و ... را در اینجا مشاهده خواهید کرد. در قسمت دیگر می‌توان جایگاهی برای حیوانات دیگری مانند آهو و ... مشاهده کرد.

خانه موزه دکتر حسابی

ساعت کار موزه دکتر حسابی


موزه دکتر حسابی همه روزه پذیرای مهمانان، گردشگران و علاقمندان به فرهنگ و تاریخ ایرانی است و هر فردی می‌تواند از آن بازدید کند. این موزه صبح‌ها از ساعت 10 صبح تا 12 ظهر و بعدظهرها از ساعت 14 تا 16 برای بازدید عموم باز است.
هزینه بازدید از این موزه برای گردشگران ایرانی 4 هزار تومان بوده و برای گردشگران خارجی 10 هزار تومان است.

کافه و کافی شاپ موزه دکتر حسابی


به انتهای غربی باغ موزه که بروید با فضای زیبا و دلنشین کافه روبه‌رو خواهید شد. این مکان جایگاهی دنج و خلوت برای فرار از هیاهوی زندگی است تا در دورهمی‌های دوستانه و خانوادگی کمی خلوت کرد. در اینجا می‌توانید بهترین صبحانه و عصرانه را با عزیزانتان میل کنید. بهتر است یک صبح سری به این مکان بزنید و یک صبحانه عالی و اورگانیک به دور استرس نوش جان کنید. البته لذت صرف یک عصرانه دلچسب در یک باغ مملو از درخت و گیاه را نیز از دست ندهید.
این کافه همه روزه از 9:30 صبح تا 10:30 شب باز است و بهترین خوراک ها و نوشیدنی‌ها را سرو می‌کند.
برچسب ها: موزه دکتر حسابی

اخبار پیشنهادی